| Category |
General Knowledge |
| Part |
World Sports Trophy |
| Question No. |
25 |
| Time |
25 Minuts |
1. American Cup is related to which sport?
a) Rugby
b) Yacht Racing
c) Badminton
d) Lawn Tennis
Ans- b) Yacht Racing, it is named after the yacht America, which won the first race in 1851.
2. UEFA Champions League is related to which sport?
a) Basketball
b) Football
c) Hockey
d) Rowing
Ans- b) Football.
3. Corbillon Cup is related to which sport?
a) Football
b) World Table Tennis (Women)
c) World Table Tennis (Men)
d) Hockey
Ans- b) World Table Tennis (Women), it was first presented in 1934.
4. Devis Cup is related to which sport?
a) World Tennis (Men)
b) World Tennis (Women)
c) World Table Tennis (Men)
d) World Table Tennis (Men)
Ans- a) World Tennis (Men), Founded in 1900 by Dwight F. Davis.
5. Lord Derby Cup is related to which sport?
a) Rugby
b) Yacht Racing
c) Golf
d) Lawn Tennis
Ans- a) Rugby, awarded annually as the championship trophy for the sport in France since 1934-35.
6. Billi Jean King Cup is related to which sport?
a) Basketball
b) Tennis (Women)
c) Cricket
d) Lawn Tennis
Ans- b) Tennis (Women), the Billie Jean King Cup – formerly known as the Federation Cup (1963-1995) and Fed Cup (1995-2020) – was launched in 1963 to celebrate the 50th anniversary of the International Tennis Federation (ITF).
7. Sultan Azlan Shah Cup is related to which sport?
a) Football
b) Hockey (Men)
c) Golf
d) Boxing
Ans- b) Hockey (Men), this is an annual invitational international men's field hockey tournament held in Malaysia. It began in 1983 as a biennial contest.
8. William Jones Cup is related to which sport?
a) Basketball
b) Badminton
c) Tennis
d) Cricket
Ans- a) Basketball, the William Jones Cup is an annual international basketball tournament held in Taiwan since 1977.
9. Ryder Cup is related to which sport?
a) Golf (Men)
b) Rowing
c) Badminton
d) Football (soccer)
Ans- a) Golf (Men), It is a famous biennial men's team competition contested between teams from Europe and the United States
10. Solheim Cup is related to which sport?
a) Badminton
b) Yacht Racing
c) Golf (Women)
d) Lawn Tennis
Ans- c) Golf (Women), The Solheim Cup is a biennial golf tournament for professional women golfers contested by teams representing Europe and the United States.
11. Wimbledon is related to which sport?
a) Golf (Women)
b) Badminton
c) Tennis
d) Cricket
Ans- c) Tennis, Wimbledon trophy refers to the prize for the gentlemen's singles champion, officially the Gentlemen's Singles Trophy, which is a silver gilt cup with a pineapple finial at the top.
12. Swaythling Cup is related to which sport?
a) Karate
b) World Table Tennis
c) Rowing
d) Boxing
Ans- b) World Table Tennis is the men's team trophy for the World Table Tennis Championships, presented to the winning team. It is named after Dowager Lady Swaythling, who donated it to the English Table Tennis Association in 1926.
13. Tunku Abdul Rahman Cup is related to which sport?
a) Karate
b) World Table Tennis
c) Badminton
d) Cricket
Ans- c) Badminton, the Tunku Abdul Rahman Cup is primarily known as the name of an annual badminton tournament for men's teams, first held in 1962 at the Asian Badminton Championships. The trophy is named after Tunku Abdul Rahman, the first Prime Minister of Malaysia.
14. U Thant Cup is related to which sport?
a) Karate
b) Golf
c) Lawn Tennis
d) Cricket
Ans- c) Lawn Tennis, the U Thant Cup was a lawn tennis tournament named in honor of U Thant, the third Secretary-General of the United Nations.
15. Uber Cup is related to which sport?
a) Karate
b) Badminton
c) Lawn Tennis
d) Cricket
Ans- b) Badminton, founded in 1956 & First held in 1956–1957.
16. Yonex Cup is related to which sport?
a) Karate
b) Badminton
c) Lawn Tennis
d) Cricket
Ans- b) Badminton, the tournament was established in 1982 and was officially called the "First Yonex Cup Japan Open".
17. Walker Cup is related to which sport?
a) Golf
b) Badminton
c) Karate
d) Cricket
Ans- a) Golf.
18. Wightman Cup is related to which sport?
a) Golf (Women)
b) Badminton
c) Tennis (Women)
d) Cricket
Ans- c) Tennis (Women). It was an annual women's team tennis tournament played between the United States and Great Britain from 1923 until 1989, named after its donor, Hazel Hotchkiss Wightman.
19. Prudential World Cup is related to which sport?
a) Golf (Women)
b) Badminton
c) Tennis (Women)
d) Cricket
Ans- d) Cricket, Prudential World Cup refers to the first three editions of the Cricket World Cup (1975, 1979, and 1983), sponsored by Prudential plc, an insurance company.
20. Prudential World Cup is related to which sport?
a) Golf (Women)
b) Badminton
c) Tennis (Women)
d) Cricket
Ans- d) Cricket, Prudential World Cup refers to the first three editions of the Cricket World Cup (1975, 1979, and 1983), sponsored by Prudential plc, an insurance company.
21. Jules Rimet Trophy is related to which sport?
a) Golf
b) Rowing
c) Badminton
d) Football (soccer)
Ans- d) Football (soccer), it was awarded to winners of the FIFA World Cup from 1930 to 1970. It was originally
called "Victory" and was later renamed in honor of FIFA's third president, Jules Rimet.
22. Merdeka Cup is related to which sport?
a) Golf
b) Football
c) Badminton
d) Test Crickets
Ans- d) Football (soccer), Merdeka Tournament is an international friendly football tournament held in Malaysia to
commemorate the Independence Day.
23. CONCACAF Gold Cup is related to which sport?
a) Basketball
b) Karate
c) Boxing
d) Football
Ans- a) Basketball, the CONCACAF Gold Cup is an association football competition organized by CONCACAF as its premier continental tournament for men's senior national teams from North America, Central America and the Caribbean.
24. Stanley Cup is related to which sport?
a) Basketball
b) Karate
c) Hockey
d) Rowing
Ans- c) Hockey. It is the oldest existing trophy to be awarded to a professional sports franchise in North America, and the International Ice Hockey Federation (IIHF) considers it to be one of the "most important championships available to the sport".
25. The Ashes is related to which sport?
a) Golf
b) Lawn Tennis
c) Badminton
d) Test Crickets
Ans- d) Test Crickets, Between England & Australia. started from 1882–83 (Australia)